همایش سراسری اصلاح طلبان برگزار شد/ متن پیام های خاتمی و هاشمی به این همایش

رییس دولت اصلاحات در پیامی به همایش سراسری اصلاح طلبان تاکید کرد: به‌جا است که شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در جهت هر چه بیشتر شدن نزدیکی جریان‌های گوناگون اصلاح طلب و نیز همه آن‌هایی که اصل نظام و تلاش برای استوار کردن پایه‌های جمهوری اسلامی را پذیرفته‌اند تلاش کنند.

۷۵۴۸۲۴

محمدرضا عارف، حجت‌الاسلام موسوی‌لاری، حجت‌الاسلام هادی خامنه‌ای، حجت‌الاسلام محسن رهامی و معصومه ابتکار  در این همایش سخنرانی کردند. همایش سراسری اصلاح‌طلبان از سوی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات برگزار شد. رئیس دوره‌ای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در همایش اصلاح‌طلبان٬ گفت: فعالیت‌های حقوقی اصلاح‌طلبان در چارچوب شورای هماهنگی سامان پیدا می‌کند و این همایش٬ شروعی خوب و امیدوارکننده برای اصلاح‌طلبان است.

احمد حکیمی‌پور٬ ضمن خیرمقدم به همه اعضای اصلاح‌طلب گفت: شورای هماهنگی اصلاحات از مجمع دانش‌آموختگان ایران اسلامی به دلیل برگزاری اجرایی این همایش و اینکه این همایش را با جدیت و تلاش به نتیجه رساندند٬ تشکر می‌کند. شورای هماهنگی جبهه اصلاحات٬ مجموعه حقوقی ریشه‌داری در نظام جمهوری اسلامی است که از درون بیانات حضرت امام شکل گرفته است.

حکیمی‌پور با اشاره به تاریخچه این شورا گفت: در گذشته این تشکل به عنوان مجموعه نیروهای خط امام مرسوم بود و بعد از آن در حماسه خرداد سال ۷۶ به عنوان شورای هماهنگی گروه‌های خط امام و ۱۲ سال پیش به عنوان شورای هماهنگی جبهه اصلاحات به کار خود ادامه داد.دبیر کل حزب اراده ملت در ادامه با اشاره به اینکه این مجموعه متشکل از ۱۹ حزب، تشکل، انجمن و مجمع است گفت: همه این تشکل‌ها و انجمن‌ها پروانه فعالیت رسمی خود را از کمیسیون ماده ۱۰ احزاب دریافت کرده‌اند و همگی تشکل‌های سراسری اصلاح‌طلبان هستند که امروز دور هم جمع شدند.

وی با اشاره به ۴، ۵ تشکل اصلاح طلب جدید گفت: این گروه‌ها نیز به دنبال دریافت احراز هویت خود در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات هستند. وی با بیان اینکه فعالیت‌های حقوقی اصلاح‌طلبان در چارچوب شورای هماهنگی اصلاحات سامان پیدا می‌کند، گفت: این همایش به عنوان شروعی خوب و امیدوارکننده در دوران جدید برای ما محسوب می‌شود که به برکت حماسه دوم خرداد و با حضور پرنشاط مردم شکل گرفته و امید دوباره را به جامعه ما برگردانده است.

پیام خاتمی

سید‌محمد خاتمی در پیامی به این همایش تصریح کرد: شورای هماهنگی اصلاحات یکی از رسالت‌های خود را نقد رویکرد‌ها و برنامه‌هایی می‌داند و این نقد را در جهت تقویت نظام و جست‌و‌جوی راهکار‌ها و سیاست‌های بهتر با آرمان‌های اصیل ملت بزرگوار ایران که در انقلاب اسلامی متجلی شده است، می‌داند. تقویت نظام٬ به تقویت جمهوری اسلامی است که رکن رکین آن مردمی هستند که آزادی و پیشرفت و استقلال را با رعایت ارزش‌های والای اسلامی طلب می‌کنند و این هم با حضور جریان‌ها و تشکل‌های مدنی که در عین پایبندی به اصل نظام و حرکت در چارچوب قانون اساسی با راهبرد‌ها و سلایق متنوع از بخش‌های مختلف جامعه نمایندگی می‌کنند.

خاتمی تاکید کرد: جا دارد که به طور ویژه از استقامت و تلاش ارزشمند شورای هماهنگی جبهه اصلاحات تقدیر شود؛ شورایی که در همه فراز و نشیب‌ها و احیانا طوفان‌ها، با سعه صدر، چراغ اصلاح طلبی را روشن نگه داشته است و تشکل‌ها و گروه‌های چندی را گرد هم آورده است و راه‌های بهتر حضور در عرصه سرنوشت را جست‌و‌جو کرده است. وی تاکید کرد: خداوند منان را سپاسگزاریم که در دولت تدبیر و امید زمینه گردهم آمدن این جمع با رویکرد نزدیک‌تر کردن دل‌ها و زمینه سازی برای حضور و مشارکت، نشاط گروه‌ها و تشکل‌ها و به طور کلی مردم در عرصه سرنوشت فراهم آمده است و همچنین باعث تقویت این امید می‌شود که به یاری خداوند هر چه بیشتر به فضای سیاسی باز و سالم نزدیک‌تر شویم تا همه دلسوزان بتوانند نقش خود را در جهت پیشرفت کشور و نزدیک‌تر شدن به اهداف بلندی که انقلاب داشته است ایفا کنند.

رییس دولت اصلاحات در پیام خود افزود: به جا است که شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در جهت هر چه بیشتر شدن نزدیکی جریان‌های گوناگون اصلاح طلب و نیز همه آن‌هایی که اصل نظام و تلاش برای استوار کردن پایه‌های جمهوری اسلامی را پذیرفته‌اند تلاش کنند. خاتمی در پایان تاکید کرد: این شورا با دفاع از اسلام رحمانی که در آن انسان دارای کرامت، حرمت و حق است و از اخلاق و عدالت که روح اسلام عزیز و تجلی توحید در عرصه حیات مردمی و اجتماعی است و بالاخره حفظ هوشیاری در برابر توطئه‌های بیرونی و درونی برای همگرایی بیشتر در جامعه، دین خود را به انقلاب و مردم ادا کند.

پیام هاشمی

همایش سراسری اصلاح‌طلبان و تشکل‌های اصلاح‌طلب با پیام آیت‌الله هاشمی آغاز شد. پیام آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به همایش سراسری احزاب و تشکل‌های اصلاحات‌طلب به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم
همایش سراسری احزاب و تشکل‌های اصلاح‌طلب و معتدل کشور را در راستای توسعه فعالیت احزاب و نهادهای مدنی به فال نیک می‌گیریم و امیدواریم گردهمایی‌ها و نشست‌هایی از این نوع بتواند به بسط و گسترش هر چه بیشتر فضای هم‌اندیشی و تضارب آراء و اندیشه‌های متفاوت سیاسی و اجتماعی جامعه‌ کمک نماید.

اصولاً التزام به نظام جمهوریت، مستلزم التزام به وجود احزاب و تشکل‌های سیاسی قدرتمند و فراهم ساختن زمینه‌ فعالیت رسمی و مؤثر آنها با سلایق مختلف داخل خانواده انقلاب و نظام اسلامی است و بدون وجود احزاب و نهادهای سیاسی مستقل از دولت و سایر قوا، امکان تعمیق نظام جمهوریت و وصول به اهداف نهایی چنین نظامی ممکن نیست.

احزابی که بتوانند به طور مؤثر و قانومند زمینه‌ی مشارکت آحاد شهروندان یک کشور را در تصمیم‌گیری‌های کلان نظام جمهوری از قبیل انتخابات ریاست جمهوری، انتخابات مجلس و سایر مسائل مهم سیاسی و اقتصادی و اجتماعی را فراهم سازند.

در همین راستا ضرورت دارد کلیه مسؤولین دلسوز کشور و به خصوص دست‌اندرکاران انتخابات، بسترهای مناسب را برای جلب مشارکت حداکثری مردم از طرق مختلف، از جمله فراهم ساختن زمینه‌ی فعالیت رسمی و گسترده احزاب و تشکل‌های سیاسی مهیا سازند و از اعمال شیوه‌هایی که موجب محدودیت حق انتخاب مردم و گردش آزاد و قانونمند قدرت می‌شود خودداری کرده و خود را مکلف به اجرای قانون و حفظ حق انتخاب آزاد و رقابتی مردم که حقیقتاً “حق الناس” محسوب می‌گردد، بدانند.

در همین راستا تذکر چند نکته مهم را برای جمع حاضر در این همایش، سایر دوستان، مردم و دلسوزان انقلاب ارزشمند اسلامی لازم می‌دانم:

۱ـ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و تصریح چشمگیر آن به این امر که گردش کلیه امور اساسی مردم مبتنی بر آراء مردم می‌باشد از جمله میراث‌های گرانبهای بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران امام خمینی(قدس سره) می‌‌باشد و از این حیث ضرورت دارد بر اجرای تام و تمام همه‌ی اصول قانون اساسی از جمله، فصل سوم آن مربوط به حقوق ملت تأکید شود و از گرایش‌هایی تقلیل‌گرایانه و اجرای حداقلی قانون اساسی پرهیز شود.

۲ـ اصلاح‌طلبی و اعتدال گرایی در واقع میراث جاودان و خط اصیل امام خمینی(ره) است که از طریق قرائت اصیل ایشان، حفظ ارزش‌های دینی، ملی و دفاع از وجوه اسلامیت و جمهوریت نظام کاملاً هماهنگ بوده و در این قرائت٬ هیچ اقدام و حاکمیتی بنام دین، در غیاب خواست و انتخاب مردم متصور نیست.

این تفکر و مبنا میراث‌دار تلاش یک صد ساله روحانیون آگاه به شرایط زمان و مکان و روشنفکران دین باور در مسیر تحقق جامعه‌ای آزاد، آباد، اخلاق مدار و عدالت محور و گشاده‌رو نسبت به همه دستاوردهای عقلانی و علمی بشریت و متکی به اجتهادی پویا و راهگشا در مسیر برپائی جامعه‌ای پیشرفته، مرفه و مردم سالار می‌باشد.

۳ـ ضرورت دارد دوستان بر حفظ و ارتقاء بنیان‌های وحدت ملی از طریق به رسمیت شناختن حقوق حقه‌ همه‌ ملت از همه‌ اقوام و مذاهب تأکید ورزیده و نیز بر لزوم احترام و تضمین هر چه بیشتر حقوق مشروع زنان و فراهم ساختن ‌امکانات مناسب‌تر حضور مؤثرتر آنان در عرصه‌های مختلف جامعه و مدیریتی کشور تلاش نمایند.

۴ـ با توجه به آنچه که در کشورهای اسلامی منطقه، به خصوص کشورهای همجوار بنام دین و اجرای احکام اسلام از حیث اعمال خشونت و ترویج فرقه گرایی و توسعه عقاید تکفیری ملاحظه می‌شود، لازم است چنین نشست‌هایی نسبت به محکومیت هرگونه اقدام و اعمال خشونت‌آمیز و تروریستی و باور به تقابل این روش‌ها و منش‌های خارج از سیره‌ی رهبران اصیل ادیان ابراهیمی از طریق اعمال رسالت رحمانی همه‌ی انبیاء و به‌ویژه پیامبر گرامی اسلام و اصول وحیانی اقدام نموده و خود نیز با تحمل و مدارا با دیدگاه‌ها و اندیشه‌های مخالف در جهت هر چه بیشتر کاهش خشونت و افراطی‌گری و توسعه فضای گفتمان و تضارب اندیشه قدم بردارند.

۵ـ احزاب و تشکل‌های سیاسی ضمن حفظ و توسعه جایگاه احزاب و دفاع از حقوق قانونی نهادهای مستقل کشور بر ضرورت حفظ احترام جایگاه رهبران دینی و سیاسی و پیشکسوتان انقلاب و دوران سخت مبارزه که همگی سرمایه عظیم اجتماعی و ملی محسوب می‌شوند تأکید ورزیده و از حضور و جایگاه این سرمایه‌های اجتماعی و ملی و احیاء و تقویت فرهنگ تحزب و تحمل و مدارا و ارتقاء تشکیلات قانونمند و نیز نهادینه کردن تفکر و اندیشه‌های اصلاح‌طلبی و اعتدال‌گرایی حسن استفاده را بنمایند.