طایفه گرایی «وا یک»

میثم جمشیدی سیکه وندی: قطعاً مسابقات خوانندگی، از دسته محبوبترین برنامه های تلویزیونی در همه جای دنیا هستند. در لرستان به علت پیوند عمیق موسیقی با فرهنگ و زندگی روزمره مردم، این جذابیت دو چندان می شود. از آغاز این مسابقات تلویزیونی خوانندگی در لرستان، همواره واکنش های متفاوتی در فضای مجازی و حقیقی نسبت […]

photo_2017-02-13_01-05-12

میثم جمشیدی سیکه وندی: قطعاً مسابقات خوانندگی، از دسته محبوبترین برنامه های تلویزیونی در همه جای دنیا هستند. در لرستان به علت پیوند عمیق موسیقی با فرهنگ و زندگی روزمره مردم، این جذابیت دو چندان می شود.

از آغاز این مسابقات تلویزیونی خوانندگی در لرستان، همواره واکنش های متفاوتی در فضای مجازی و حقیقی نسبت به این برنامه وجود داشته است از قومی گرایی شدید در شهرستان ها گرفته تا طایفه گرایی محض در مرکز استان.
متاسفانه نظرسنجی این برنامه ها به شدت تحت تاثیر کنش های طایفه ای و واکنش های ضد طایفه ای ( با چاشنی احساسات) می باشد به شکلی که در یکی از موارد ،پیش از پایان  اجرای هر سه شرکت کننده ۵۰۰۰ رای به شرکت کنندگان اختصاص یافته بود و آرای بعد از آن به نتوانست تاثیری در تغییر برنده ایجاد کند و این یعنی بیش از ۵۰ درصد شرکت کنندگان در نظر سنجی بدون در نظر گرفتن شرکت کننده سوم رای خود را داده اند. علاوه بر این گاهی پیش از آغاز اجرای اولین شرکت کننده آرای قابل توجه ای به هر ۳ شرکت کننده اختصاص می یابد که این مهم هم از نظر رای مخاطبان جای توجه دارد و هم از این منظر که چرا صدا و سیما چنین آرای مخدوشی را نه تنها می پذیرد بلکه به نمایش می گذارد ، جای تامل دارد.
در بسیاری از موارد یکی از طوایف بزرگ و محترم لرستان با داشتن یک رای ثابت ۳ تا ۵ هزارنفری برنده اکثریت مسابقات را به خود اختصاص می دهد و تنها در شرایطی که رقابت حساسیت خاصی به خود می گیرد، ممکن است برنده به شکل دیگری تعیین شود.

در دورهای قبلی این برنامه حتی رقابت افراد به رقابت شهرستان ها تبدیل می شد به شکلی که در فضای مجازی شهرستان ها بسیاری از افراد از جمله فرهیختگان هم مردم را دعوت به رای دادن به فرد همشهری می کردند بدون این که هیچ توصیفی از زیبایی اجرای آن فرد بدهند. شاید این استعداد مردم ما باشد که ساده ترین و پیچیده ترین مسایل را به بهترین شکل از مسیر واقعی خود خارج و درگیر مسایل گنگ و غیر مدنی طایفه گرایی می کنیم.

چرا باید رقابت سالم چند جوان که علاوه بر اینکه هم استانی هم میهن هستند در انسانیت با هم اشتراک دارند به رقابتی جدل آمیز و غیر منطقی تبدیل شود. مگر نه اینکه همه ی این جوانان ریشه در محرومیت استانی دارند که از این نوع نگاه ها نشات گرفته است.

این نتایج حکایت از واقعیتی تاسف بر انگیز برای مردمان لرستان دارد. واقعیتی که راوی این مساله است که ما متاسفانه برای یک مسابقه ساده خوانندگی هم حاضر نیستیم از ملاک های غیر مدنی طایفه ای خودمان بگذریم و برای رای و نظر و حق طلبی خود احترام قایل باشیم بلکه به راحتی بدون هیچ اهمیتی برای رعایت عدالت گزینه گنگ طایفه ای را انتخاب می کنیم .
متاسفانه عدم رعایت همین مسایل به ظاهر ساده است که استان ما را درگیر مسایل طایفه ای کرده است و باعث می شود به سادگی در مسایل سرنوشت ساز هم دست به چنین انتخاب های گنگی بزنیم . ای کاش رعایت عدالت و مهم تر از همه احترام به ارزش نظر و رای خودمان را بیشتر جدی بگیریم.