اصول‌گرایی اصلاح‌طلبانه

اسماعیل جمیاری٭/ کشکان: این روزها و با نزدیک شدن به ایام برگزاری انتخابات، گروه‌ها و احزاب مختلف سیاسی با شور و هیجان وارد عرصه رقابت و دفاع از کاندیدای مورد علاقه خود شده و در این بین، با کمال تاسف برخی برای تخریب طرف مقابل به انواع تهمت‌ها، دروغ و افتراء متوسل می‌شوند بلکه ضمن […]

jamyari

اسماعیل جمیاری٭/ کشکان:

این روزها و با نزدیک شدن به ایام برگزاری انتخابات، گروه‌ها و احزاب مختلف سیاسی با شور و هیجان وارد عرصه رقابت و دفاع از کاندیدای مورد علاقه خود شده و در این بین، با کمال تاسف برخی برای تخریب طرف مقابل به انواع تهمت‌ها، دروغ و افتراء متوسل می‌شوند بلکه ضمن تشویش اذهان عمومی خود را میدان دار و صاحب حق و یکه تاز عرضه بدارند تا شاید با این ترفندها پیروزی خود را مسجل نمایند.

البته زهی خیال باطل، چرا که مردم فهیم و با بصیرت با عبور از صحنه‌های مختلف انتخاباتی و پشت سر گذاشتن فراز و فرودهای متعدد آن‌چنان کارکشته و کار بلد شده‌اند که بهتر از هر کسی به سرنوشت جامعه خود و حساسیت خاص منطقه واقف بوده و با شناخت عمیق از وضعیت کنونی جامعه و بدون توجه به این بازی‌های سیاسی و تنها با تاَسی از رهنمودهای مولا و مرشدِ خود در فرصت مناسب تصمیم خواهند گرفت.

و اما تب و تاب انتخابات در استان لرستان و خصوصا در شهرستان‌های کوهدشت و رومشکان بلحاظ بلوغ فکری و رشد سیاسی مردم بیش‌تر از دیگر مناطق کشور می‌باشد. که این شور همراه با شعور همشهریان قابل تحسین و در عین حال نیازمند به پرهیز از تعصبات خشک و بی‌روح و وابستگی به این و آن است.

برای شناخت بهتر و گزینش صحیح‌تر یا به تعبیری برای انتخاب اصلح، می‌بایست به جای چشم دوختن به قیل و قال‌های مغرضانه و کینه‌توزانه برخی معامله‌گران که خود را قیم و کارگردان احزاب و جناح‌ها می‌پندارند، لازم است تا ضمن مطالعه و تحقیق در باره افراد و مقایسه آنان با معیارهایی که توسط مقام معظم رهبری(مدظله العالی) و در اکثر مناسبت‌های مختلف در تبیین شاخص‌های یک نماینده خوب فرموده‌اند، تامل نمود، آن‌جا که می‌فرمایند:

«آن کسانى که به وسیله شوراى نگهبان صلاحیت آن‌ها اعلام می‌شود، معنایش این است که این از حداقل صلاحیت مورد نیاز برخوردار است. در بین این کسانى که اعلام می‌شوند، افرادى هستند با صلاحیت‌هاى بالاتر، افرادى هستند در سطح پایین‏‌تر. هنر ملت ایران و مردم شهرها و حوزه‏‌هاى انتخابیه این است که دقت کنند، نگاه کنند، بشناسند اصلح را، بهترین را انتخاب کنند، بهترین از لحاظ ایمان، بهترین از لحاظ اخلاص و امانت، بهترین از لحاظ دین‌دارى و آمادگى براى حضور در میدان‌هاى انقلاب، دردشناس‌ترین و دردمندترین نسبت به نیازهاى مردم را انتخاب کنند. این‌ها فرصت‌هایى، است که بایستى مردم عزیز ما در همه جاى کشور هوشیارانه، با بصیرتِ تمام تلاش کنند، پیدا کنند و با رأى خود مسجل کنند و مجلس را ‌ـ آن مجلسى را که مورد نیاز جامعه کنونى ماست ‌ـ تشکیل بدهند (۱۲ دی ۱۳۸۶ در یزد).

از طرفی برخی کاندیداها برای مصادره جریانات سیاسی با عناوینی همچون اصول‌گرایی و اصلاح‌طلبی در کشور دوگانگی و چند صدایی راه انداخته و دایره جریانات را محدود و محصور خود نموده و چنان‌چه کسی را همراه و همگام خود ندیدند، او را متهم به چنین و چنان می‌کنند، غافل از این که مقام عظمای ولایت و مرجعیتِ جامعه اسلامی که پرچم‌دار این نظام الهی است به زیبایی راه را بر همگان هموار و در دیدارهای مختلف اینگونه موضوعاتی را تبیین و تشریح و فرموده‌اند:

«بنده دعوای اصلاح‌طلب و اصول‌گرا را هم قبول ندارم، من این تقسیم‌بندی را غلط می‌دانم. نقطه‌ی مقابل اصول‌گرا، اصلاح‌طلب نیست. نقطه مقابل اصلاح‌طلب، اصول‌گرا نیست. نقطه‌ی مقابل اصول‌گرا، آدم بی‌اصول و لاابالی است، آدمی که به هیچ اصلی معتقد نیست، آدم هرهری مذهب است. یک روز منافع او یا فضای عمومی ایجاب می‌کند که بشدت ضد سرمایه‌گذاری و سرمایه‌داری حرکت کند، یک روز هم منافع‌اش یا فضا ایجاب می‌کند که طرفدار سرسخت سرمایه‌ داری شود، حتی به شکل وابسته و نابابش! نقطه‌ی مقابل اصلاح‌طلبی، افساد است. بنده معتقد به اصول‌گرای اصلاح‌طلبم.

اصول متین و متقنی که از مبانی معرفتی اسلام برخاسته، با اصلاح روش‌ها به صورت روزبه ‌روز و نوبه‌ نو، اصولگرایى متعلق به همه‏ى کسانى است که به مبانى انقلاب معتقد و پایبندند و آن‌ها را دوست مى‏دارند، حالا اسم‌شان هر چه باشد. (۱۹ اردیبهشت ۱۳۸۴ دیدار با دانشجویان)

 

٭مدیر عامل جدید ستاد دیه استان مرکزی