بشنوید/ سیگار پشت سیگار/ رضا یزدانی

هشتمین آلبوم موسیقی رضا یزدانی در سالی که گذشت به بازار آمد. «سلول شخصی» در دو سی دی و با مجموعه ۱۴ قطعه منتشر شد و مورد استقبال مخاطبان هم قرار گرفت. هنوز بر سر خواننده پاپ و یا راک بودن یزدانی بحث وجود دارد. بسیاری او را خواننده سبک راک می‌دانند و حتی به […]

Reza-Yazdani-Sigar-Poshte-Sigar-450x450

هشتمین آلبوم موسیقی رضا یزدانی در سالی که گذشت به بازار آمد. «سلول شخصی» در دو سی دی و با مجموعه ۱۴ قطعه منتشر شد و مورد استقبال مخاطبان هم قرار گرفت.

هنوز بر سر خواننده پاپ و یا راک بودن یزدانی بحث وجود دارد. بسیاری او را خواننده سبک راک می‌دانند و حتی به او لقب «سلطان راک» را هم داده‌اند و بسیاری هم معتقدند که سبک او هر چه هست راک نیست. بیشتر آلبوم‌هایش را در سبک پاپ قرار می‌دهند و یا در ‌‌نهایت به گفته هوادارانش او را «پرچمدار کنونی موسیقی راک نوین» می‌نامند.

به هر حال او چه خواننده پاپ باشد چه راک، یکی از پر طرفدار‌ترین خواننده‌های کنونی ایران است. هشتمین آلبومش با نام «سلول شخصی» دهم دی ماه توسط شرکت «تصویر گستر پاسارگاد» و به تهیه کنندگی «علی اوجی» در سراسر کشور منتشر شد. آخرین آلبوم این خواننده هم پیش از این یازده ماه قبل و با نام «ساعتا خوابن» روانه بازار شده بود.

سی دی اول این آلبوم تماما به سروده‌های «اندیشه فولادوند» اختصاص داده شده است. قطعه‌های «سلول شخصی»، «آهنگ قدیمی»، «پله برقی»، «سیگار پشت سیگار»، «سمت هیچ»، «کلاشینکف»، «پل نیومن» و «شلیک کن رفیق» در این سی دی قرار گرفته‌اند.

شاید شاخص‌ترین ویژگی سی دی اول و یا بهتر سروده‌های فولادوند، استفاده از کلماتی خاص و سنگین باشد که آخرین آلبوم یزدانی را از کارهای پیشینیش خاص‌تر کرده است. به کار بردن کلماتی همچون: «فن آوری ژن، تفتیش حزب گِل/ تحلیل مارکوزه از مکتب هگل».

اندیشه فولادوند هم درباره ترانه‌ها و آخرین همکاری‌اش با یزدانی گفته: «سی دی اول آلبوم سلول شخصی که خودش یک آلبوم مجزا است یک قصه است. یکسری سینگل ترک نیست که کنار هم چیده شده باشند. یک داستان که با «سلول شخصی» شروع می‌شود و با «شلیک کن رفیق» تمام می‌شود. نوع نگاه، نوعی جهان بینی و برداشتی است از انسان امروز و جامعه امروز بشری.»

در سی دی دوم هم ترانه‌های «کاشف»، «خاطرات پینه بسته»، «ما»، «مثه یه تصادف ناجور»، «تعظیم زئوس» و «خودزنی» منتشر شده‌اند. «مهدی ایوبی»، «رضا داورزنی»، «خسرو کیان راد»، «علیرضا باران» و «بابک صحرایی» این ترانه‌ها را سروده‌اند.

آهنگسازی این آلبوم بر عهده خود رضا یزدانی بوده و یکی از قطعه‌ها را هم خودش تنظیم کرده است. «میلاد عدل»، «بهروز پایگان»، «پویا نیکپور»، «محمد خرمی‌نژاد»، «شهروز بردوده» و «ستار اورکی» دیگر تنظیم کنندگان این آلبوم هستند.

یزدانی در توضیح دو سی بودن آلبومش گفته: «به اندیشه فولادوند گفتم اگر ما بخواهیم تنها این هشت ترک را آلبوم کنیم، طیف رنگیمان خیلی کم است. از او اجازه گرفتم تا دیگر تیپ رنگ‌ها را از ترانه سراهای دیگر بگیرم و کار کنم.»

به عقیده خودش آهنگ‌های آخرین آلبومش بیش از سایر کار‌هایش درون مایه‌ای اجتماعی دارند.

همان طور که گفته شد این آلبوم دهم دی ماه به بازار آمد و در تاریخ ۱۵ دی ماه اولین کنسرتش در سالن میلاد نمایشگاه بین المللی برگزار شد.

پس از آن یزدانی در جشنواره موسیقی فجر شیراز حاضر شد و از آلبومش رونمایی کرد.

این خواننده چهل و یک ساله در میانه‌های این کنسرت که با ترانه‌های قدیمی و تازه وی همراه شده بود یک بار نیز پشت درامز قرار گرفت و نوازندگان گروه خود را به جابه جایی ساز‌ها دعوت کرد و قطعه‌ای بی‌کلام و راک را نواخت. شاید این را بتوان به پای تلاش وی برای ثابت کردن قدم‌هایش در مسیر راک دانست.

کاری که در آخرین کنسرت سال گذشته‌اش در تاریخ هشتم و نهم اسفندماه در سالن میلاد نمایشگاه بین المللی هم تکرار کرد.

آلبوم‌های شهر دل (۱۳۷۹)، پرنده بی‌پرنده (۱۳۸۲)، هیس (۱۳۸۵)، ساعت ۲۵ شب (۱۳۸۹)، ساعت فراموشی (۱۳۹۰)، خاطرات مبهم (۱۳۹۱) و آخرین سه گانه آلبوم ساعت‌ها به نام ساعتا خوابن در سال (۱۳۹۲) پیش از این از سوی این خواننده منتشر شده است.

یکی از قطعات آلبوم «سلول شخصی» پیش از انتشار آلبوم به صورت تک آهنگ را در فضای مجازی منتشر شد. این قطعه که با ملودی و تنظیم خود یزدانی ساخته شده، «سیگار پشت سیگار» نام دارد و ترانه آن سروده «اندیشه فولادوند» است. می‌توانید این قطعه را از لینک زیر بشنوید.

 

 

 

دانلود کنید