مسافرتهای نوروزی در راه است ،نکاتی چند در مورد مسمومیت غذایی

مسمومیت غذایی مسمومیت غذایی بر اثر خوردن غذای آلوده یا زیاد خوردن ایجاد می‌شود. علایم آن بیشتر با درگیری دستگاه گوارش همراه است و شدت این بیماری طیف گسترده‌ای دارد. گاهی آن‌قدر خفیف است که نیاز به اقدامات درمانی ندارد و گاهی در کودکان زیر ۱ سال، افراد پیر و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف […]

مسمومیت غذایی
مسمومیت غذایی بر اثر خوردن غذای آلوده یا زیاد خوردن ایجاد می‌شود. علایم آن بیشتر با درگیری دستگاه گوارش همراه است و شدت این بیماری طیف گسترده‌ای دارد. گاهی آن‌قدر خفیف است که نیاز به اقدامات درمانی ندارد و گاهی در کودکان زیر ۱ سال، افراد پیر و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف آن‌قدر شدت می‌یابد که جان آن‌ها را تهدید می‌کند. معمولاً مسمومیت غذایی از چند ساعت تا چند روز ادامه می‌یابد و طول مدت بیماری بستگی به عامل مسمومیت دارد.
موجودات میکروسکوپی از طریق آب، هوا، خاک یا راه‌های گوارشی وارد غذای انسان و حیوانات می‌شوند و آن‌ها را آلوده می‌کنند. معمولاً این موجودات تغییری در رنگ، بو و بافت غذا ایجاد نمی‌کنند و افراد، متوجه آلوده بودن غذا نمی‌شوند و آن را مصرف می‌کنند. بهترین راه پیشگیری، حفاظت مناسب از غذاها و رعایت بهداشت است.

روش‌های انتقال
به طور کلی بیماری‌ از طریق زیر منتقل می‌شود:
– تماس مستقیم هنگام کشتار یا خرد کردن گوشت خام
– تماس مستقیم با روده‌های حیوانات به خصوص گاوها
– خوردن سبزیجات خام، ماهی و گوشت خام و غذاهای گوشتی نیمه‌پخته
– استفاده از آب‌لیمو و لبنیات غیر پاستوریزه
– مصرف برگ‌های خام سبزیجات، بدون ضد عفونی کردن
– استفاده از شیر آب آلوده و یخ‌های سر راه
– استفاده از غذای دوره‌گردهای خیابانی
– استفاده از آب باران، برف ذوب‌شده، آب‌های زیرزمینی، جوی‌ها و دریاچه‌ها
– خوردن آب استخرها و دریاچه‌ها در هنگام شنا کردن
– تماس با مدفوع آلوده (در کودکان گاهی ۱ تا ۲ هفته پس از بهبود بیماری باکتری در مدفوع یافت می‌شود.)
– عدم رعایت بهداشت و نشستن دست‌ها
توصیه‌ها
توجه به نکات زیر در سفر می‌تواند جلوی ابتلا به اسهال را بگیرد:
– از آب و آب‌میوه‌های بسته‌بندی‌شده و مجاز استفاده کنید.
– در صورتی که آب سالم در اختیار ندارید، حتماً آب را ۳ تا ۵ دقیقه بجوشانید.
– از ماهی‌ و گوشت‌های کاملاً پخته‌شده استفاده کنید و سعی نمایید سبزیجاتی را که به صورت داغ سرو می‌شوند، بخورید.
– برای مصرف دوباره غذای پخته‌شده را با دمای حدود ۷۰ درجه سانتی‌گراد گرم و سپس مصرف کنید.
– غذاهای فاسدشدنی را بیش از ۲ ساعت در خارج از یخچال قرار ندهید.
– پس از مصرف مواد غذایی آن‌ها را در یخچال قرار دهید.
– غذاهای خام مثل گوشت و مرغ خام را جدا از سایر غذاها نگهداری کنید.

تدوین:محمود امرایی کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی

درج مطلب:جهانبخش ویسی /سرویس سلامت کشکان