«لرزش شدید» پایه های خبری در لرستان/ نقدی بر خبرنویسی درون استان

– خبرنویسی لرستان در سرازیری سقوط – نقدی بر خبرنویسی درون استان امید بشارتی: خبرنویسی اصولی دارد که هر فرد به محض شرکت در کلاس های خبر نویسی از مرحله پایه تا پیشرفته، پس از تعریف خبر به او آموزش داده میشود. از مفاهیم پایه در خبرنویسی، درستی، جامعیت و روشنی خبر است. همچنین به […]

۱۵۱۰۳۳-۸۶۲۸۸۴
خبرنویسی لرستان در سرازیری سقوط
– نقدی بر خبرنویسی درون استان

امید بشارتی: خبرنویسی اصولی دارد که هر فرد به محض شرکت در کلاس های خبر نویسی از مرحله پایه تا پیشرفته، پس از تعریف خبر به او آموزش داده میشود.

از مفاهیم پایه در خبرنویسی، درستی، جامعیت و روشنی خبر است. همچنین به هر فرد خبرنگار آموزش داده می شود که در تنظیم خبر به سوالات: کی؟ کجا؟ چه کسی؟ چه چیزی؟ چه تعداد؟ چرا؟ و چگونه؟ پاسخ دهد.

آنچه امروز در خبرگزاری ها و بویژه خبرگزاری های مجازی مشاهده می شود، عدم رعایت اصول بالاست؛ به گونه ای که بعضی مواقع با شبه خبرهایی مواجه می شویم که بیش از آنکه به خبر شباهت داشته باشند شبیه پیش گویی هستند!
متأسفانه این روند غیرحرفه ای این روزها رواج بیشتری یافته است، به گونه ای که در بسیاری از کانال ها شاهد شبه خبرهایی هستیم که نه تنها به سوالات اساسی در تنظیم خبر پاسخ نمی دهند بلکه فاقد روشنی و درستی نیز می باشند.

به عنوان مثال شاهد می توان به شبه خبری تحت عنوان زیر استناد کرد:
« آغاز لرزیدن» صندلی دو مدیر کل

وقتی متن خبر را می خوانیم سخن از لرزش شدید صندلی دو نفر از مدیرکل های استان لرستان است!
اما در پایان مشخص نیست که بر اساس چه معیار و مقیاسی لرزش‌، شدید ارزیابی شده است؟
کدام مدیران کل مد نظر این خبرگزاری بوده است؟
و تلاش های این مدیران کل برای عدم سقوط چه چیزی بوده است؟
این مدیران کل دقیقاً چه زمانی قرار است برکنار شوند؟
از همه مهمتر دلیل برکناری آنان چه چیزی است و افراد جایگزین احتمالی چه کسانی خواهند؟

البته با نزدیک شدن به انتخابات تغییرات مدیریتی می تواند امری کاملاً قابل پیش بینی باشد که البته بر همگان آشکار است، اما رسالت حرفه ای خبرنگار است که در جهت روشن شدن هرچه بیشتر وقایع گام بردارد نه آنکه با کلی گویی و بدون ارایه سند و مدرک، شایعه ای را با استفاده از قیدهایی مانند «شدید» دامن بزند.