کشتارگاه كوهدشت به صورت کاملاً صنعتی احداث شده و به خوبی در حال فعالیت است

دو کشتارگاه سنتی لرستان که فاضلاب آنها رودخانه های دو شهر الشتر و نورآباد را درگیر آلودگی شدید کرده بود در نهایت با بی توجهی به همه اخطارها برای تغییر ساختار خود به تعطیلی کشیده شدند. به گزارش خبرنگار مهر، وضعیت کشتارگاههای سنتی استان لرستان و آلودگی های ناشی از فعالیت این واحدها صدای مسئولان […]

دو کشتارگاه سنتی لرستان که فاضلاب آنها رودخانه های دو شهر الشتر و نورآباد را درگیر آلودگی شدید کرده بود در نهایت با بی توجهی به همه اخطارها برای تغییر ساختار خود به تعطیلی کشیده شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، وضعیت کشتارگاههای سنتی استان لرستان و آلودگی های ناشی از فعالیت این واحدها صدای مسئولان مختلف زیست محیطی و بهداشتی استان را درآورده بود به طوریکه اداره کل محیط زیست لرستان بارها خواستار تعطیلی این واحدها شد.

از سوی دیگر متولیان بهداشت و درمان استان نیز در شورای سلامت خواستار برخورد با این واحدها و حرکت به سمت توسعه واحدهای صنعتی کشتار دام و طیور شده بودند.

کارت زرد معاون استاندار بالاخره نتیجه داد

این امر تا جایی پیش رفت که در یکی از جلسات شورای سلامت لرستان وضعیت کشتارگاهها صدای معاون استاندار لرستان را نیز درآورد تا وی با نشان دادن کارت زرد به فرمانداران هشدار دهد که هر چه سریعتر در راستای رفع مشکلات کشتارگاهها اقدام کنند.

این التیماتوم معاون استاندار و تاکیدات دستگاههای مرتبط اعم از دامپزشکی، محیط زیست و دانشگاه علوم پزشکی بالاخره نتیجه داد و برخی از کشتارگاههای سنتی دام در شهرستان استان تعطیل شدند.

این کشتارگاهها مشکلات زیست محیطی و بهداشتی متعددی را در برخی شهرستانهای استان از جمله سلسله و دلفان ایجاد کرده بودند.

بی توجهی به اخطارها کار دست کشتارگاههای سنتی داد

کشتارگاه دام شهر الشتر علاوه بر اینکه فاقد خودرو مناسب بوده و سیستم فاضلاب آن نیز دارای مشکلات زیادی بوده است، فاضلاب آن در شهر رها می شد و کوره لاشه سوز این کشتارگاه نیز غیرفعال بود.

از سوی دیگر قرارگیری این کشتارگاه با این میزان آلودگی زیست محیطی در نزدیکی یک مدرسه موجب نگرانی مضاعف در این زمینه شده بود.

همچنین کشتارگاه دام نورآباد نیز که در بافت شهری قرار دارد فاقد کوره لاشه سوز، سیستم تصفیه فاضلاب و پسماند و همچنین استاندارهای لازم بوده و فاضلاب این کشتارگاه نیز وارد رودخانه “بادآور” می شد.

این کشتارگاهها بارها با اخطار و جریمه دستگاههای نظارتی مواجه شدند و حتی در برخی موارد به صورت موقت برای رفع مشکلات نیز تعطیل شدند ولی هیچ کدام از این برخوردها نتیجه نداشت تا این بار متولیان امر به طور جدی ورود پیدا کرده و دستور تعطیلی این کشتارگاههای سنتی را بدهند.

محیط زیست: چاره دیگری نداشتیم

البته پیش از این مدیرکل محیط زیست استان لرستان نیز در این رابطه با انتقاد شدید از وضعیت برخی کشتارگاههای سطح استان به برخی از این واحدها هشدار داده و گفته بود که اولویت اول این اداره کل تعطیلی کشتارگاههای الشتر و نورآباد است.

محمدحسین بازگیر همچنین یادآوری کرده بود که در صورت عدم رفع مشکلات تعطیلی کشتارگاههای ازنا، پلدختر و الیگودرز نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه این اداره کل راضی به تعطیلی هیچ واحدی نیست، عنوان کرد: اما متاسفانه با وضعیت موجود راه حل دیگری به جز تعطیلی این واحدها در راستای تامین سلامت مردم وجود ندارد.

دامپزشکی از فعالیت کشتارگاههای سنتی جلوگیری می کند

مدیر کل دامپزشکی استان لرستان در گفتگو با خبرنگار مهر با تشریح وضعیت کشتارگاههای استان، از تعطیلی کشتارگاههای سنتی سلسله و دلفان خبر داد و گفت: دامپزشکی لرستان از فعالیت کشتارگاههای سنتی در استان جلوگیری به عمل می آورد.

جواد گودرزی ادامه داد: شرط فعالیت کشتارگاههای دام در استان صنعتی بودن آنها است و در این صورت مجوز فعالیت به این واحدها داده می شود.

مدیر کل دامپزشکی لرستان با تاکید بر اینکه هیچ گونه مجوزی برای فعالیت کشتارگاههای سنتی دام در لرستان داده نمی شود عنوان کرد: تامین گوشت مورد نیاز شهرستانهایی که دارای کشتارگاه سنتی هستند و مجوز فعالیت ندارند از سایر شهرستانهای استان صورت می گیرد.

گودرزی با تاکید بر اینکه ضرورتی ندارد برای کشتار چند راس دام سبک و سنگین در یک کشتارگاه سنتی ما مجوز فعالیت به این کشتارگاهها را بدهیم عنوان کرد: هیچ گونه دغدغه ای برای تامین گوشت مورد نیاز برای شهرستانهای فاقد کشتارگاه صنعتی وجود ندارد.

وی از تعطیلی کشتارگاههای دام شهرستانهای نورآباد و الشتر خبر داد و گفت: تا زمانی که کشتارگاههای این دو شهرستان به صورت صنعتی اقدام به فعالیت نکنند گوشت مورد نیاز این دو شهرستان ظرف کمتر از یک ساعت از طریق کشتارگاه مرکز استان تامین می شود.

توسعه کشتارگاههای صنعتی در لرستان

مدیر کل دامپزشکی استان لرستان به دیگر کشتارگاههای استان نیز اشاره کرد و بیان داشت: کشتارگاه شهر بروجرد به صورت نیمه صنعتی است و با پیگیریهای صورت گرفته قرار بر این است که اعتباراتی به این واحد برای صنعتی کردن کامل آن پرداخت شود.

گودرزی ادامه داد: همچنین از مسئول این کشتارگاه تعهد گرفته ایم که هر چه زودتر برای صنعتی کردن کامل این اقدام کند.

مدیر کل دامپزشکی استان لرستان با اشاره به وضعیت کشتارگاههای دام این استان اظهار داشت: کشتارگاه خرم آباد استانداردترین کشتارگاه غرب کشور محسوب می شود.

گودرزی با بیان اینکه کشتارگاه دام خرم آباد تنها کشتارگاه کشور است که در آن کار بسته بندی نیز صورت می گیرد ادامه داد: با اقدامات صورت گرفته فاز پیش سرد این کشتارگاه ظرف یک هفته آینده راه اندازی می شود.

وی همچنین با اشاره به وضعیت کشتارگاه دام شهرستان کوهدشت نیز بیان داشت: کشتارگاه این شهرستان نیز به صورت کامل صنعتی احداث شده و به خوبی در حال فعالیت است.

به هر روی با توسعه کشتارگاههای صنعتی در استان لرستان به نظر می رسد زمان آن رسیده تا برخی رودخانه های استان و همچنین سلامت مردم حاشیه این رودخانه ها نفس راحتی از دست آلودگی کشتارگاههای سنتی بکشند؛ موضوعی که امید می رود استمرار داشته باشد.

……………………………

گزارش: فاطمه حسینی