پلنگ نادر گیلان در تله گرازها تلف شد

مدیرکل محیط زیست گیلان گفت: یک قلاده پلنگ در دام تعبیه شده کشاورزان منطقه سیاهکل به دام افتاد و تلف شد.

ایسنا: مدیرکل محیط زیست گیلان گفت: یک قلاده پلنگ در دام تعبیه شده کشاورزان منطقه سیاهکل به دام افتاد و تلف شد.

امیر عبدوس در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) – منطقه گيلان، اظهار كرد: روز گذشته یک قلاده پلنگ کمیاب ایرانی که در جنگل‌های گیلان زندگی می‌کرد در تله‌ای که کشاورزان برای به دام انداختن گرازها گذاشته بودند گرفتار و کشته شد.

وی ادامه داد: این پلنگ از منطقه شکار ممنوع دیلمان و درفک و مرز شالیزارهای حوزه جلگه‌ای سیاهکل در منطقه موشا از ارتفاعات به پایین آمده است که هنوز دلیل خروج این پلنگ از زیستگاهش مشخص نشده است.

وی افزود: این پلنگ با طول بدن 80 سانتی‌متر دو ساله بود که در حال حاضر جمعیت آن در جنگل‌های گیلان رو به کاهش است.

مهندس عبدوس اظهار كرد: در گیلان با شروع فصل زراعی برای جلوگیری از آسیب‌هایی که گرازها به شالیزارها وارد می‌کنند کشاورزان منطقه بدون اخذ مجوز اقدام به نصب تله‌های سیمی در حاشیه شالیزارها می‌کنند و این امر موجب می‌شود دیگر گونه‌های حیوانات مانند پلنگها که گونه‌های در حال انقراض هستند در این دام‌ها گیر افتاده و تلف شوند.

مدیرکل محیط زیست گیلان با ابراز تاسف از رخ دادن این حادثه تلخ افزود: هم‌اکنون کارشناسان این سازمان در حال بررسی و شناسایی افراد متخلف و تشکیل پرونده برای کسانی است که موجبات مرگ این پلنگ را فراهم آورده‌اند.

وی یادآور شد: در سال‌های اخیر به دلیل توقف عملیات جنگل تراشی و به واسطه ترمیم جمعیت پستانداران علف‌خوار مانند مرال و شوکا در سطح استان، جمعیت پلنگ نیز به طور نسبی رو به افزایش گذاشته است.

وی، مهم‌ترین طعمه پلنگ را پس از کل و بز، خوک وحشی «گراز» و انواع گوزن‌ها دانست و ابراز کرد: پلنگ هرگز به انسان حمله نمی‌کند مگر اینکه از طرف انسان متوجه خطری علیه خود شود و این شیوه دفاعی تمام حیوانات است.