خبرنگاران اجاره‌ای و درباری بلای جان ادارات و رسانه‌های لرستان

پایگاه اطلاع رسانی سفیر افلاک در مطلبی با عنوان خبرنگاران اجاره‌ای و درباری بلای جان ادارات و رسانه‌های لرستان نوشت: متاسفانه در یکی دو سال گذشته تعدادی از خبرنگاران لرستانی با فراموش کردن رسالت اصلی خود که همان توجه به خواسته‌های عمومی و پرداختن به مشکلات جامعه و پیگیری برای حل مشکلات است، به بازیچه […]

_main_pic_1470670150

پایگاه اطلاع رسانی سفیر افلاک در مطلبی با عنوان خبرنگاران اجاره‌ای و درباری بلای جان ادارات و رسانه‌های لرستان نوشت: متاسفانه در یکی دو سال گذشته تعدادی از خبرنگاران لرستانی با فراموش کردن رسالت اصلی خود که همان توجه به خواسته‌های عمومی و پرداختن به مشکلات جامعه و پیگیری برای حل مشکلات است، به بازیچه دست مدیران تبدیل شده‌اند.

در ادامه این مطلب آمده است: در تمام دنیا از رسانه‌ها بعنوان رکن چهارم دموکراسی یاد می‌شود،بر این اساس جوامع مختلف با دید خاصی به خبرنگاران نگاه کرده و آنان را بعنوان چشم بینای خود می‌پندارند و انتظار دارند که خبرنگاران مطالبه‌گر دغدغه‌های مردم از مسئولین باشند.
اهمیت شغل خبرنگاری و روزنامه نگاری در رفع مشکلات مشکلات جامعه را می‌توان با این صحبت‌ یکی از بزرگان رورنامه نگاری دریافت که می‌گوید؛اگر شهری را دیدید که ویران است بدانید که خبرنگار ندارد، اما اگر شهری با وجود خبرنگار ویران شد باید آن خبرنگار را در ورودی شهر به دار آویخت تا همگان بداند که مسبب این ویرانی که بوده است.
این موضوع نشان دهنده اهمیت شغل خبرنگاری و تاثیر آن بر پیشرفت جوامع و پیگیری مطالبات عمومی از مسئولان است.
حال می‌خواهیم به وضعیت این حرفه مهم و تاثیر گذار در استان لرستان نگاهی بیاندازیم.
استان لرستان از دیرباز دارای خبرنگاران و روزنامه‌نگاران برجسته و معروفی در سطح کشور بوده است که از مهمترین آنها می‌توان سید فرید قاسمی که از وی بعنوان حافظه مطبوعاتی ایران یاد می‌شود نام برد.
اما متاسفانه در یکی دو سال گذشته تعدادی از خبرنگاران لرستانی با فراموش کردن رسالت اصلی خود که همان توجه به خواسته‌های عمومی و پرداختن به مشکلات جامعه و پیگیری برای حل این مشکلات است،به بازیچه دست مدیران تبدیل شده‌اند و شرایط نامناسبی را در رسانه‌های استان لرستان بوجود آورده‌اند.
متاسفانه برخی مسئولان و مدیران استان نیز در به بیراهه رفتن این خبرنگارها نقش قابل توجهی دارند.
این خبرنگارها که از آنها تحت عنوان خبرنگارهای اجاره‌ایی و یا خبرنگاران درباری یاد می‌شود معمولا بر اساس روابط سیاسی و یا سفارشات خاص و حتی روابط قومی و فامیلی و یا به دلیل منفعت طلبی با برقرای ارتباط ‌های خاص و منفعت جویانه، ضمن اینکه بوسیله درج آگهی‌های سفارشی از ادارات خاص به اهداف مالی خود می‌رسند ‌با چشم پوشی از حقایق و گاها ناکارآمدی مدیران و پیگیری مطالبات مردم، به نوعی در حق جامعه نیز اجحاف می‌کنند.
خبرنگاران اجاره‌ای این روزها به وفور در ادارات مختلف پرسه می‌زنند تا به نوعی با فریب مدیران به خواسته‌های خود برسند، بی‌شک در قبال جامعه و چشم پوشی به حقایق و مشکلات موجود در استان نیز باید پاسخگو باشند.
التبه تجربه نشان داده که اکثر مدیران نیز به شدت از این خبرنگاران استقبال نموده و به نوعی با اجاره کردن آنها خیال خود را از بابت انتقاد برخی رسانه‌های مردمی راحت می‌کنند چرا که همین خبرنگاران اجاره‌ایی در مواقع ضروری با تشکیل یک تیم رسانه‌ای و دریافت حق الزحمه مناسب به داد مدیران می‌رسند و به این ترتیب نقش روابط عمومی ادارات را ایفا می‌کنند که این موضوع مورد استقبال بسیار شدید مدیران نیز قرار می‌گیرد.
اما کار به همین جا ختم نمی‌شود، چنانکه مشاهده شده در برخی موارد خبرنگاران اجاره‌ای یک مدیر خاص، در مقابل انتقادهای یک رسانه مردمی از مدیر یا همان رئیسشان تاب نیاورده و در شرایطی که خود اداره و مدیر مورد نظر قصد پاسخگویی به رسانه مطالبه‌گر را داشته است، خبرنگاران درباری تحت هر شرایطی مدیر را مجاب کرده‌اند که از رسانه انتقاد کننده شکایت کند تا درس عبرتی باشد برای سایر رسانه‌هایی که می‌خواهند مطالبه‌گری کنند.
بدون شک بوجود آمدن این شرایط اول از همه به روند توسعه استان خدشه وارد می‌کند چرا که اگر رسانه‌ها به جای اینکه مردمی باشند، به تریبون مدیران تبدیل شوند و کسی نباشد که مطالبات مردم را پیگیری کند مدیران نیز ممکن است کمتر به رفع مشکلات جامعه توجه داشته باشند و در حقیقت این موضوع مصداق بازر ضرب المثل “هر چه بگندد نمکش می‌زنند وای به روزی که بگندد نمک” است.
در این بین شاید اصلی‌ترین دلیل بوجود آمدن چنین شرایطی در ادارات و رسانه‌های استان نبود قوانین و یا اجرا نشدن قوانین مطبوعاتی و رسانه‌ای است که باعث می‌شودخبرنگاران اجاره‌ای نهایت استفاده را از آن ببرند.
از طرف دیگر ضعف و ناتوانی برخی روابط عمومی های ارادات در انجام وظایف خود باعث شده است تا مدیران این ضعف را بوسیله همین خبرنگاران درباری جبران کنند.
در کنار همه اینها باید به این موضوع توجه داشت که خود خبرنگاران درباری یا اجاره‌ای هستند که با فراموش کردن رسالت کاری خود بلای جان ادارات و رسانه‌های استان لرستان شده‌اند و یقیناً دود گندکاری این خبرنگاران فقط و فقط به چشم رسانه‌های مطالبه‌گر و مردمی و همچنین آحاد جامعه لرستان می‌‍رود.
بر این اساس از خانه مطبوعات و خبرگزاری‌های استان، اداره کل ارشاد اسلامی و همچنین شورای اطلاع رسانی استان انتظار می‌رود با جدیت به این موضوع ورود پیدا کرده و ضمن برخورد با مدیران و خبرنگاران متخلف، برنامه ریزی دقیقی برای ساماندهی خبرنگاران و ارتباط با مدیران در نظر بگیرند.
به طور واضح این ارشاد و شورای اطلاع رسانی استان هستند که باید با مدون و قانون‌مند کردن درج آگهی ها و رپرتاژها در رسانه ها و مجاب کردن مدیران بر توجه به عدالت محوری بین رسانه ها این مشکل را برطرف کنند تا دست خبرنگارنماها از رسانه‌های استان قطع شده و خبرنگاران واقعی بتوانند با خیال راحت رسالت خود را پیش ببرند.