چرا نمک تصفیه نشده مصرف نکنیم!

ناخالصی های موجود در نمک تصفیه نشده شامل سرب ،جیوه ،مس آرسنیک ،کادمیوم ،فلور و سایر املاح (فلزات)سنگین است. که قادر به ایجاد بیماریهای مزمن در افراد مصرف کننده خواهند بود.البته مسمومیت حاد در اثر مصرف نمک های ناخالص وجود ندارد ،چرا که میزان ناخالصی موجود در نمک ده ها برابر کمتر از مقادیری است […]

ناخالصی های موجود در نمک تصفیه نشده شامل سرب ،جیوه ،مس آرسنیک ،کادمیوم ،فلور و سایر املاح (فلزات)سنگین است. که قادر به ایجاد بیماریهای مزمن در افراد مصرف کننده خواهند بود.البته مسمومیت حاد در اثر مصرف نمک های ناخالص وجود ندارد ،چرا که میزان ناخالصی موجود در نمک ده ها برابر کمتر از مقادیری است که مسمومیت حاد ایجاد می کند از سرب و کادمیوم به عنوان عناصر سرطان زا می توان نام برد <<عوارضی نظیر کوتاهی قد ،تهوع ،استفراغ ،کم خونی ،ضایعات پوستی ،آسیب دیدن مو ،ناخن،استخوانها ،مراکز عصبی ،کبد ،غدد و طحال در نتیجه مسمومیت با این عناصر عارض می شود.مس یکی از عناصر ضروری برای بدن بوده و باید توجه کرد که مقدار مس موجود در نمکها به چه میزان است اگر مس بیش از حد نیاز به بدن برسد با ایجاد اختلال در جذب آهن و روی باعث کم خونی فقر آهن شده و بر سلامتی غدد جنسی و باروری تاثیر می گذارد .بعید نیست بخشی از کمبود روی  ای که در جامعه وجود دارد به دلیل اثرات تشدیدی مصرف نمک طعام تصفیه نشده باشد. >>نمک های با بسته بندی زرد رنگ ،تصفیه نشده و دارای ناخالصی زیاد و کنترل نشده هستند و شهروندان باید از مصرف این نوع نمکها خودداری کنند

سه  توصیه مهم کارشناسان به مصرف کنندگان:

۱٫نمکهای مصرفی خود را از انواع ید دار تصفیه شده انتخاب کنید.

۲٫به نوع بسته بندی،شماره پروانه ساخت ،نشانی محل و تولید و تاریخ درج شده بر روی بسته ها توجه کنید.

۳٫به عنوان یک اصل کلی ،بیش از میزان نیاز نمک مصرف نکنید.

جهانبخش ویسی/سرویس سلامت کشکان