فوری/ آخرین خبرهای استاندار لرستان از “معشوره”/ امید به رگ های سد حیاتی بازمی گردد

استاندار لرستان با اشاره به آخرین خبرها از وضعیت سد معشوره از ایجاد بارقه های امید برای تصویب پروژه در شورای عالی آب باتغییر نظر وزیر نیرو خبر داد.

استاندار لرستان با اشاره به آخرین خبرها از وضعیت سد معشوره از ایجاد بارقه های امید برای تصویب پروژه در شورای عالی آب باتغییر نظر وزیر نیرو خبر داد.

هوشنگ بازوند در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد جزئیات جلسه اخیر شورای عالی آب گفت: این جلسه دو دستور کار داشت که یک دستور کار مربوط به انتقال آب حوزه چهار محال و بختیاری به یزد و کرمان و دستور کار دوم مربوط به سد معشوره لرستان بود.

وی با بیان اینکه این جلسه خیلی طولانی شد و به همین دلیل دستور کار ما مطرح نشد، عنوان کرد: ولی با رایزنی هایی که با اعضای شورای عالی آب صورت گرفت شرایط کنونی بسیار شرایط خوبی است و دیگر نگران توقف این پروژه نیستیم.

استاندار لرستان تصریح کرد: با رایزنیهای صورت گرفته و قولهایی که گرفتیم به طور قطع اجرای سد معشوره مورد توافق وزارت نیرو و شورای عالی آب است.

 

 

بازوند عنوان کرد: در این راستا رایزنیهای جدی در این مدت صورت گرفته و اعضایی که از قبل می دانستیم مخالف اجرای این پروژه است در جلسه اخیر نظرشان مساعد بود.

وی عنوان کرد: با این تفاسیر من خیلی امیدوار هستم که ظرف کمتر از یکماه آینده این پروژه تصویب می شود و عملیات اجرایی آن به جدیت بیشتری ادامه خواهد یافت.

استاندار لرستان یادآور شد: در حال حاضر نیز کارگاه این پروژه تعطیل نشده و کار در حال انجام است.

بازوند با اشاره به اینکه از وزیر نیرو نیز برای سفر به لرستان دعوت کرده ایم، عنوان کرد: با این حال به نظر می رسد که نقطه نظرات وزیر نیرو در مورد سد معشوره نسبت به قبل خیلی تغییر کرده است.

 

 

بنابر این گزارش سد و نیروگاه معشوره استان لرستان مصوب سفر نخست هیئت دولت یعنی هشت سال پیش است و قبل از آن نیز بارها در دولتهای مختلف به عنوان یکی از مطالبات جدی مردم مطرح و وعده اجرا گرفته است، وعده هایی که سالهاست بین النهرین لرستان را در میان دو رود کشکان و سیمره تشنه نگه داشته است.

این سد قرار است که به صورت بتنی دو قوسی بر روی رودخانه کشکان در 40 کیلومتری جنوب شهر نورآباد و در 45 کیلومتری شمال شهر کوهدشت احداث شود و آب مورد نیاز 36 هزار هکتار از اراضی منطقه که هر ساله شاهد خسارات خشکسالی هستند را تامین کند.

حجم ذخیره آب این سد 1.6 میلیارد مترمکعب است و در صورت بهره برداری خواهد توانست که در بیکارترین استان کشور 12 هزار شغل ایجاد کند.

 

 

همچنین برای اجرای آن مجوز تخصیص میزان 271 میلیون متر مکعب آب از رودخانه کشکان ابلاغ شده که از میزان آب علاوه بر بخش کشاورزی، 17 میلیون مترمکعب برای مصارف شرب و 6 میلیون متر مکعب برای مصارف صنعتی در نظر گرفته شده است.

جمیع این مزایا از سد معشوره پروژه ای حیاتی برای استان لرستان ساخته است، پروژه ای که امروز با شدت گرفتن تب خشکسالیها در انبار غله لرستان و تشنگی مردمان این دیار به عنوان مطالبه ای جدی از سوی مردم بارها مطرح شده است.

این در حالیست که چهارم خردادماه سال 92 محمود احمدی نژاد برای کلنگ زنی چند باره پروژه سد معشوره به لرستان سفر کرد تا در روزهای پایانی دولتش روی دست استان لرستان یک کلنگ زنی بی نتیجه دیگر را بگذارد.

همان روز خبرگزاری مهر از "اما و اگرهای" این کلنگ زنی گفت و اینکه این پروژه بدون هیچ گونه قرارداد و حتی گرفتن طرح مطالعاتی در حال آغاز است و این کلنگ درمانی های بدون اعتبار نتیجه ندارد اما گوش شنوایی برای این انتقادات پیدا نشد.

 

 

حبیب الله دهمرده استاندار وقت لرستان که باید برای گرفتن مجوز ماده 215 پروژه و پیگیری برای بستن قرارداد آن از طریق وزارت نیرو اقدام می کرد تنها در جلسات مختلف از کلنگ زنی سد معشوره به عنوان یکی از افتخارات خود سخن می گفت و اینکه یکی از آرزوهای لرستانیها در حال محقق شدن است و به هیچ سوال دیگری در مورد اما و اگرهای اجرای این پروژه پاسخ نمی داد.

از کلنگ زنی نمادین رئیس جمهوری و مسئولان دولت دهم که بگذریم به روند اجرای پروژه در دولت یازدهم می رسیم تا اواخر سال گذشته اجرای پروژه سد معشوره در شورای تخصصی آب رد شود و به همین راحتی پروژه ای که آمال و آرزوهای مردم لرستان به آن گره زده شد روی هوا معلق باقی بماند.

این در حالیست که در این مدت رایزنیهای متعددی از سوی مسئولان و رسانه های استان برای رساندن صدای مردم به متولیان امر در وزارت نیرو صورت گرفته تا امید دوباره به رگ های این سد حیاتی برگردد که امید می رود این روند در اجرای این پروژه نیز خود را نشان دهد.